Enrere
Un programa educatiu en grec, una versió digital pilot.
Canvis en el programa educatiu dels herois RÀPID 112 durant el confinament

Ara per ara, a Grècia (Tessalònica, Alexandrúpoli i Atenes), vuit escoles i 383 nens i nenes i les seves famílies han completat la missió de convertir-se en herois i heroïnes RÀPID. Per aconseguir-ho, van rebre formació a la classe per saber identificar els símptomes de l’ictus i demanar ajuda trucant al 112. A mesura que el debat sobre la importància de quedar-se a casa durant la pandèmia es feia més intens, varen anar sorgint reptes importants per a l’equip d’implementació local del Departament d’Educació i Política Social de la Universitat de Macedònia (Tessalònica, Grècia), en conjunt amb la investigadora principal i professora associada Hariklia Proios, amb certificat de competència clínica i doctorada en Patologia del Llenguatge, i membre de la fundació Escoles Promotores de la Salut a Europa (Schools for Health in Europe, SHE). Després d’un procés de diàleg, vam acordar buscar noves formes d’implementar el programa de manera virtual durant aquest període. I com que el confinament provocat per la quarantena també mantenia els infants lluny d’algunes de les persones que estimen, com els seus avis i àvies, ens va semblar una bona oportunitat perquè els nens i nenes els poguessin demostrar com se’ls estimen i es preocupen per ells. Al mateix temps, els nens i nenes aprenen a tenir una actitud madura i responsable pel que fa a la salut, i això els acompanyarà per tota la seva vida i els convertirà en ciutadans responsables.

La nostra solució va ser transformar el programa per a la classe en una sèrie de 5 vídeos amb una durada de 15 minuts cadascun. Vam demanar els pares que es registressin primer al lloc web www.fastheroes.com i després miressin els vídeos seguint el mateix ordre en què es va dissenyar el programa per a la seva implementació a la classe. Els vídeos contenen diverses combinacions interactives d’imatges i sons, com ara narracions digitals, manualitats, pintura, jocs, missions, etc.

La versió pilot va incloure 33 nens i nenes d’entre 3 i 9 anys de diferents ciutats de Grècia (Calcis, Eleftheroúpolis, Kastorià, Katerini, Nausa, Patres, el Pireu, Tessalònica) i ara també inclou Xipre (Limassol i Nicòsia). Com a part de la versió pilot, vam demanar als pares que enviessin una foto després de cada sessió per demostrar que s’havien dut a terme les activitats a casa. L’equip ha quedat meravellat de l’ingeni que han mostrat aquestes famílies i del seu entusiasme per aprendre el símptomes de l’ictus. Més abaix podeu veure algunes fotos dels nostres petits herois RÀPID durant la quarantena participant en la nostra versió digital pilot el programa.

En vista de l’èxit d’aquesta versió digital pilot, la campanya per vídeo es va llançar a totes les famílies de Grècia en col·laboració amb el festival KIDOT.

Esperem que els herois RÀPID aconsegueixin mantenir les famílies unides durant aquest període.

 

Següent
Anterior
IMPLICA’T

SOBRE NOSALTRES

CONEIX ELS HEROIS

CAMPANYA EN ACCIÓ

COMUNITAT

SOCIAL
JA HAS COMPRAT AQUEST ARTICLE!
NO TENS PROU MONEDES!
NO TENS PROU DIAMANTS!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software