Enrere
George Herald
Sud-àfrica: els nens i nenes aprenen com salvar els seus herois

ELS NENS I LES NENES APRENEN A DETECTAR ELS SÍMPTOMES DE L’ICTUS

GEORGE NEWS - A George s’ha posat en marxa una campanya per ensenyar a les famílies com reconèixer els tres símptomes principals d’un ictus amb l’ajuda dels seus fills i filles.

Johann Prinsloo, antic director d’un conegut servei d’urgències mèdiques, actual propietari de 911 Paramedical Services i ambaixador de la iniciativa Angels per a l’ictus a Southern Cape, va ser una de les primeres persones a Sud-àfrica en fer una prova pilot amb un programa nou anomenat Herois RÀPID 112.

Prinsloo, en col·laboració amb representants del projecte Angels, va presentar aquest programa patrocinat a l’Escola d’Educació Primària de George South i a l’Escola Preescolar Klouterwoud al novembre. Hi van participar 177 infants a partir de 5 anys i fins a 1er de primària. Com a recompensa, van poder gaudir d’un acte de cloenda molt especial i divertit el divendres 29 de novembre, on cadascun d’ells va rebre una samarreta dels herois RÀPID.

“Estic molt satisfet amb la resposta de les escoles i els pares. També he provat el programa amb la meva filla de 5 anys, i és increïble com de ràpid ha entès la informació i com és capaç de recordar-la”. explica Prinsloo.

El programa Herois RÀPID el va crear el Departament d’Educació i Política Social de la Universitat de Macedònia.

“A Sud-àfrica, més de 360 persones pateixen un ictus cada dia, dels quals 90 sobreviuen amb discapacitat i 110 moren. Si la persona que pateix un ictus pot ser traslladada en el termini de 3 hores a un hospital preparat per a l’ictus, es poden evitar les discapacitats i la mort”, explica Prinsloo.

“Al nostre país, on un percentatge molt alt de nens creixen a casa dels seus avis i àvies, aquesta campanya pot ajudar a salvar moltes vides i a evitar les discapacitats. Ensenyem als nens, però també fem participar la resta de la seva família”.

Els nens aprenen a memoritzar els símptomes i el número d’emergències (112) amb l’ajuda de tres entranyables avis superherois que apareixen en uns vídeos breus i als paquets de material que rep cada nen. També s’emporten a casa pòsters que poden penjar i que els serveixen com a recordatori.

Els pares, mares i tutors/es també poden divertir-se en línia registrant la família al lloc web dels herois RÀPID.

El programa consta de 5 sessions d’1 hora durant un període de temps a l’escola. “La prova pilot va ser tot un èxit i hi ha moltes possibilitats d’oferir el programa a altres escoles del districte”, diu Prinsloo.

Així mateix, vol donar gràcies especialment als professors (Amanda Rademeyer, Hedy Koegelenberg, Alphia Engelbrecht, Lorainne Kriel, Kathy Germishys i Christa van der Merwe) pel temps que han dedicat a fer que el projecte fos un èxit. Pots contactar amb Prinsloo trucant al 076 577 9779.

Periodista Alida de Beer | Dissabte, 07 de desembre del 2019, 07:58

Següent
Anterior
IMPLICA’T

SOBRE NOSALTRES

CONEIX ELS HEROIS

CAMPANYA EN ACCIÓ

COMUNITAT

SOCIAL
JA HAS COMPRAT AQUEST ARTICLE!
NO TENS PROU MONEDES!
NO TENS PROU DIAMANTS!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software