Enrere
Un origen humil

A la Universitat de Macedònia (Grècia), un equip de professionals sanitaris i experts en educació del Departament d’Educació i Política Social van començar a col·laborar amb la iniciativa Angels. Les seves armes: moltíssima passió i una visió singular. Tots els equips necessiten un nom, i com que la missió d’aquest equip era desenvolupar els elements educatius de la campanya Herois RÀPID per a les escoles, van decidir dir-se la Gran Superlliga (Super Grand League, SGL).

Fins aleshores, la iniciativa Angels havia tingut molt d’èxit ajudant la comunitat mèdica a millorar l’atenció dels pacients que havien patit un ictus. I ho ha aconseguit ajudant a crear nous hospitals preparats per a l’ictus en regions sense aquest tipus de servei. També ajuden els hospitals preparats per a l’ictus que ja existeixen a millorar la qualitat de la seva atenció i treballen braç a braç amb els serveis d’ambulància per millorar el diagnòstic de l’ictus i per garantir que els pacients que pateixen un ictus són traslladats només a hospitals preparats per a l’ictus. El seu últim pas ha estat iniciar un procés sistemàtic per educar la població general per saber identificar els símptomes més comuns de l’ictus i per demanar una ambulància quan aquests símptomes apareguin. Generalment, els pacients que pateixen ictus són gent gran (edat mitjana de 70 anys). Per aquesta raó, l’equip va crear l’objectiu de “Salvar el món ajudant un avi cada vegada”.

Per aconseguir aquest objectiu, necessitaven que els nens i les nenes participessin, s’ho passessin bé i aprenguessin. Però també necessitaven que els nens i les nenes es comprometessin amb la missió d’ensenyar als seus pares i avis allò que havien après.

Un cop desenvolupada l’experiència de 5 setmanes, l’equip anomenat Gran Superlliga (SGL) estava a punt per a la seva primera prova: presentar la campanya als nens.

Al desembre del 2018, l’equip SGL va convidar algunes famílies a una sèrie de simulacions amb l’objectiu de posar a prova la resposta dels infants i d’ajustar els elements educatius de l’experiència de 5 setmanes. Més abaix pots veure algunes fotos que mostren els primers herois RÀPID rebent formació a les simulacions. L’equip SGL va aprendre’n molt, els nens s’ho van passar d’allò més bé i, el més important de tot, van tenir moltes ganes d’explicar als seus pares tot allò que havien après. Missió complerta!

La primera escola que va implementar la campanya a Tessalònica vas ser l’Institut Anatolia. Va ser una experiència molt emocionant posar oficialment en marxa la campanya Herois RÀPID per poder salvar el món ajudant un avi cada vegada. Fins i tot el personal de psicologia infantil del centre va quedar impressionat per la qualitat de l’elaboració del contingut i la reacció tant positiva que van mostrar els infants.

Des d’aleshores, 383 infants i les seves famílies de tres ciutats diferents (Tessalònica, Alexandrúpoli i Atenes) han ensenyat a infants com acceptar la seva missió d’educar els seus pares i avis com a herois RÀPID.

El fantàstic projecte Herois RÀPID mai no oblidarà els moments en què va fer les seves primeres passes cap a la seva gran missió.

Proves al Departament d’Educació i Política Social de la Universitat de Macedònia (Grècia), desembre del 2018 i gener del 2019. D’esquerra a dreta: Kalliopi Tsakpounidou (gestora del projecte Herois RÀPID a Grècia), Vasilia Kountoura i Maria Goudira.

 

Proves al Departament d’Educació i Política Social de la Universitat de Macedònia (Grècia). D’esquerra a dreta: Christianna Georgousopoulou, Alexandra Samarentsi i Magdalini Boutioni, de l’equip Gran Superlliga.

 

D’esquerra a dreta: Paraskeuas Kilintzis, Socratis Psomiadis i Panagiotis Kountouras, de l’equip Gran Superlliga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

D’esquerra a dreta: Vasilia Kountoura, Freideriki Tselekidou i Maria Goudira, de l’equip Gran Superlliga.

 

Escola infantil de l’Institut Anatolia, gener-febrer del 2019.

 

D’esquerra a dreta: Eva Frances Coules (ambaixadora de RÀPID 112), Haris Kamariotis (psicòleg), Hariklia Proios, Elena Kota (directora de l’escola infantil de l’Institut Anatolia), Jan van der Merwe (director del projecte RÀPID 112), Maria Baskini (gestora de comunicacions) i Freideriki Tselekidou (membre de l’equip Gran Superlliga).

 

D’esquerra a dreta: Maria Akritidou (psicòloga), Hariklia Proios, Eva Frances Coules (ambaixadora de RÀPID 112), Elena Kota (directora de l’escola infantil de l’Institut Anatolia) i Kalliopi Tsakpounidou (gestora del projecte Herois RÀPID a Grècia).

Següent
Anterior
X
SOBRE NOSALTRES

CONEIX ELS HEROIS

CAMPANYA EN ACCIÓ 

COMUNITAT

SOCIAL
<
JA HAS COMPRAT AQUEST ARTICLE!
NO TENS PROU MONEDES!
NO TENS PROU DIAMANTS!
Powered by Translations.com GlobalLink Web Software