SELECCIONA UN APARTAT
1
Què provoca l’ictus
2
Què es pot fer per evitar els ictus
3
Tractament de l’ictus en fase aguda
4
Sabies que…
5
Sobre nosaltres
Tornar a la pàgina Sobre nosaltres
Progrés
0%
completat
Què provoca l’ictus?

Els ictus hemorràgics no són tan comuns i representen al voltant del 15 % de tots els icuts.

L’ictus és principalment la conseqüència d’un coàgul que bloqueja una artèria del cervell.

Com que no vols patir un ictus, et deus preguntar com es forma aquest coàgul i què pots fer per prevenir-lo. Explicat de manera senzilla, els coàguls de sang solen estar causats per una d’aquestes dues coses: artèries en mal estat i sang que es coagula més del que és normal.

Coagulació excessiva de la sang

Hi ha diversos motius que fan que hi hagi més probabilitats que es formi un coàgul de sang. Entre ells hi ha els desequilibris genètics o hormonals o el dany als vasos sanguinis que activen els sistemes de coagulació.

T’ho creguis o no, el principal motiu pel qual els pacients que han patit un ictus tenen coàguls de sang està relacionat amb un problema al cor.

Quan la sang no circula i es manté aturada té una gran tendència a coagular-se. El principal òrgan responsable de la circulació de la sang és el cor. Tal com es veu en la imatge de l’esquerra, si el cor funciona de manera normal, els impulsos elèctrics circulen de manera sistemàtica. Això vol dir que el cor pot bombar de manera rítmica i retornar al cos tota la sang que rep. Una malaltia anomenada fibril·lació auricular podria fer que el cor enviés impulsos elèctrics irregulars, la qual cosa implica que no bomba rítmicament, com es veu en la imatge de la dreta.

El problema més greu d’això és que, com a conseqüència, el cor no sempre buida tota la sang de dins el cor amb cada batec i, per tant, s’hi queda una certa quantitat de sang i s’hi acumula.

L’acumulació de sang és perjudicial i el que pot succeir molt fàcilment és que es formi un coàgul i, aleshores, quan el cor batega pot bombar aquest coàgul cap al cervell i provocar un ictus.

Els pacients amb aquesta malaltia han de prendre medicaments anticoagulants de manera crònica per evitar que es formin coàguls de sang.

Català
Espanya (català)
Català
Espanya (català)
Predeterminat
Argentina
Brasil
Bulgària
Canadà
Xile
Colòmbia
Croàcia
República Txeca
Equador
Geòrgia
Alemanya
Grècia
Hongria
Islàndia
Itàlia
Kazakhstan (rus)
Kazakhstan (kazakh)
Kirguizistan
Lituània
Letònia
Malàisia
Moldàvia
Perú
Polònia
Portugal
Romania
Singapur
Eslovàquia
República de Sud-àfrica
Espanya (espanyol)
Taiwan (Província de la Xina)
Emirats Àrabs Units
Regne Unit
Ucraïna
Uzbekistan
IMPLICA’T

SOBRE NOSALTRES

CONEIX ELS HEROIS

CAMPANYA EN ACCIÓ

COMUNITAT

SOCIAL
JA HAS COMPRAT AQUEST ARTICLE!
NO TENS PROU MONEDES!
NO TENS PROU DIAMANTS!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software